Gästbok

Skriv gärna ett inlägg!

  My Guestbook

 1. Hej.
  Vilket fint kött jag fick när jag handlade av er. Skönt att få det hemlevererat. Har rekommenderat er till vänner. Återkommer när frysen börjar sina.

  • Hej Anneth! Kul att höra att du är nöjd! Det är bara att höra av er när ni vill ha mer. Jättesnällt av dig att rekommendera oss till vänner. Nästa omgång blir i mitten på Januari.
   mvh///
   Thomas

 2. Åh så synd, det är tråkigt när man mister en kattvän. Vägen förbi Rotängen är svår när man har katt men vi vet att det finns en katthimmel och där är Tusse nu och leker. Men säkert är att han saknar er i alla fall! Stor kram till er allihop från Lena och Bosse

 3. Hej! Absolut skall vi komma förbi någon gång, vi åkte ofta (den väldigt sömniga) vägen från Grisslehamn över Gimo och tog av vid Örbyhus slott vidare över E4-an och upp mot Östervåla och Tärnsjö när Jenny pluggade där. Vi var t o m in mot Alunda och tittade på ett mindre ställe som var till salu för ett par år sedan. Det var roligt att höra av från dig och att allt går bra, jag har tittat på bloggen och det verkar vara ett jätteprojekt ni har på gång. Vi skall till att börja med nu när hönshus och ridvolt är klart bygga ett vindskydd, (uteboxar) till hästarna, lite mindre projekt än ert men ändock en början. Skall hälsa från Elin och Jenny, Elin är lärare i Rydboskolan och flyttade hit till Skånstavägen i ett radhus för några månader sedan tillsammans med sin pojkvän som är lärare i Österskärsskolan så de återvände hit till Åkersberga. Som sagt hur det kan bli. Ha det bra och lycka till med ladugård osv. Hälsningar Anki.

 4. Hej! Det är roligt att läsa om er i Land, jag vet inte om du Thomas kommer ihåg oss Elin, Jenny och Anki Ljung från Åkersberga. Jenny o hennes pojkvän Joel köpte en häsgtgård i Heby, Orvenbo för 1 år sedan och har nu 2 hästar 1 egen o 1 inhyrd + 8 höns katt och hund, hon utbildade sig till sadelmakare i Tärnsjö och skall väl så småningom starta eget, i år har det blivit hönshus och ridvolt, nästa år är det tänkt får, därför är det roligt att läsa att det gått så bra för er. H Anki

  • Hej!

   Va roligt att höra från er! Häftigt hur allting blir till slut. Heby har jag varit några gånger till och kört lite jordbruk på entreprenad så jag känner till dem trakterna lite grann. Har ni vägarna förbi någon gång så är det bara att svänga in och hälsa på. Snart är vi ju klara med ladugården också:)
   ////
   Thomas

 5. hej Emma och Thomas och Alva och Alfred. Nu har farmor Sirkka läst och beundrat er hemsida med djur och allt.Vad duktiga ni är.God fortsättning i allt ni gör.

  • Hej Sirkka!

   Kul att du tittat på hemsidan! Hoppas allt är bra med dig och att vi syns snart!
   Med vänlig hälsning///
   Emma & Thomas

 6. Nu håller vi alla tummar vi har för att allt ska gå bra, jättehårt!!!

 7. Vilken jättefin hemsida! Lycka till med vårens kalvningar och lamningar. Hoppas baggen har gjort det han skulle.

 8. Hej, jag läste om ER trevliga familj i tidningen Land , är själv uppvuxen på bondgård så jag vet hur ni har det !!!

  • Hej.

   Kul att du hittat till oss. Ja ibland blir det tufft men det är få förunnat att få hålla på med det man verkligen vill. Idag kom första kalven också:)!

 9. Härliga ni!

  Vilken fin hemsida och vad kul att ni bloggar! Vi är superglada för våra köttlådor och ser fram emot att lägga en ny order. Vi önskar även att ha familjen till bords snart!

  Kram på er! /Bella

  P.S Lodin svarar Ja! D.S

 10. Hej Emma!
  För det är väl du som gått på Ösby,enades Kicki o jag om.Det är bara att önska dig lycka till med familj och företag!

  • Hej på er mina kloka gymnasielärare!
   Thomas brukar få höra en och annan historia från tiden på Ösby, Det var många kunskaper som förvärvades under gymnasietiden, som blev extra intensiv för oss som bodde på internatet!
   Hur mår ni, har ni det bra?

   Varma hälsningar

   Emma

 11. Hej där!

  Kul att läsa om er i Land. Och trevlig gårds-site på nätet, kul med alla fina bilder.
  Lycka till!

  Hälsningar /Per-Arne och Anki Jöngren Åby Gård Åkersberga

  • Hej! Va kul att höra från er! Tack så mycket för lyckoönskningarna! Hoppas ni har det bra i snöovädren! Vi får glädja oss åt att det snart blir dags att rasta harven i vårbruket igen! Ni får gärna komma på besök om ni har vägarna förbi Uppsala någon gång. Carro läser väl fortfarande på Ultuna så hon är ju inte alls långt härifrån!
   ///
   Thomas

 12. Hej! Josefin heter jag, jag å min man tackar för en igenkännande artikel i land, vi har inte heller fyllt 30 än men efter 5 års letande hittat en gård där vi bedriver skog å jordbruk å har 25 tackor å en bagge, dock har vi andra jobb också samt snöjour, grävning m.m, m.m. Vi har just satt upp staket runt hela gräsmattan, om ni inte redan börjat så tänkte vi tipsa om hur vi gjort: vi ville ha gärdesgård men för dyrt minst sagt så nu bygger vi en modern gärdesgård kan man säga, vanliga runda stängselstolp å sen tunna impregnerade plankor, ca 4 cm breda som vi sätter med 8 cm mellanrum som vi sätter snett mellan stolparna, påminner alltså om en gärdesgård men mycket mycket billigare å borde hålla länge. Svårt för barn att klättra över! Å vi har ganska högt, ca 1.20 meter för hoppande hundens skull. Min mans kusin läser bygg på gymnasiet så hon gör arbetet, så kolla om ni kan hitta nån som vill göra praktik, man har ju inte så mycket tid över.. Lycka till med allt, kul med fler som tänker bra djurhållning å bra kött!
  Mvh Josefin med familj

  • Hej Josefin med familj!

   Det är helt underbart kul att vi får så fin respons på artikeln! Det kommer vi att minnas de stunder som vi känner oss lite nere! Tusen tack för det bra stakettips som vi fick, det ska vi absolut tänka på. (Vår hund kan också hoppa ganska högt) Hur är det med er? Vart håller ni till?

   Många varma hälsningar

   Vi på Rotängen

 13. Hej till alla på Rotängens gård!
  Hej till er alla på Rotängens gård!
  Vi har läst veckans Landtidning och måste bara få säga att ni är helt suveräna! Det visste vi så klart förut också, men det känns bara så underbart att det är så bra folk på Rotängen. Det kan inte bli bättre!!! Man måste ju våga för att vinna, eller hur?! Vi ses snart igen, må så bra och var rädda om varandra! Kramar!

  • Underbara Lena och Bosse!
   Vi är så glada för att vi hittade Er och Rotängen, det kunde inte blivit bättre!
   Ni är snart välkomna på fika i vårt nya vardagsrum!
   Kramar

   • Hej igen! Vi glömde fråga er om en sak, vi har 24 timmar på dygnet, hur många har ni???

    Vad är hemligheten ??? Vi ser verkligen fram emot en fikastund med er, så klart!

    • Stig Andersson på Åby berättade för mig i somras att han hade haft o göra med en person en gång som fakturerade honom 25 timmar på ett dygn vilket verkade helt tokigt. Svaret han fick;
     ”Jag tog inga raster”
     Vi får väl säga detsamma:) nej nu ska jag gå ut och köra av all nysnö från gårdsplanen. Kom precis hem ifrån nattens snöskottarpass i Strängnäs och vi skall dit inatt igen så ikväll blir det tidig nattning. Angående fikan så var Georg och jag ”nästan” hemma hos er när vi vart på ett studiebesök i Hedensunda och tittade på en räslhängd halmspridare som dem hade satt upp i en ny ladugård. Tänk att ha en sådan! Kanske kan Emma och jag komma förbi i Valbo ngn dag framöver?
     Må väl!/
     Thomas

     • Ja du, här i Bäck är rasterna högt prioriterade nu för tiden, men vi tog nog inga raster heller när det begav sig, så nu är hemliheten avslöjad alltså! Tack för det:)
      Ni är såklart jätte välkomna till oss i Valbo, det skulle vara jättekul om ni gör det! Det ser vi fram emot! Slå gärna en signal före så att vi är hemma, vi är ju pensionärer vi:) och sådana vet man aldrig var man har, har…På återsende!

 14. När kommer man kunna köpa köttlåda av er nästa gång då?!

  • Nästa gång vi kör kommer att bli till slutet av maj inför grillsäsongen. Vi håller på att starta ett samarbete med ett charkuteri som skall hjälpa oss att göra hamburgare på eget recept, jättespännande! Så det blir en grillåda helt enkelt:)

 15. Hej! Kan inte annat än hålla med Sofia! Hemsidan börjar ta form på riktigt och ser väldigt fräsch ut! Roligt med många bilder också! Appropå bilder kanske det börjar bli dags för mig att komma ut och hjälpa till lite på gården snart igen. Så jag får stoltsera på ytterligare bilder vill säga 😉 Men, vi väntar tills det blir lite varmare va? 🙂 He he.

  Kram på er!

  //C

 16. Hej på er!
  Kul att ni kommit igång med sidan. Fina bilder. Stort grattis till dig Emma på födelsedagen (fast dagen efter…) Kram på er!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *