Vår bakgrund och filosofi

wpid-20150630_160935.jpg

Vi är en ung lantbrukarfamilj som köpt vår alldeles egna gård, Rotängen, som ligger mitt i mellan Uppsala och Östhammar.

Innan vi fann Rotängen läste vi båda till Lantmästare på Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp, Skåne. Därefter jobbade vi på varsin gård i Sörmland, Thomas som driftsledare på ett stort jordbruk och Emma som ansvarig för djurproduktionen i en större dikobesättning. Samtidigt letade vi efter det där ”stället”, där man vet att man ska vara resten av livet. Det tog två år. På vägen har vi lärt oss mycket och vi har äntligen hittat hem!

Vår lantbruksfilosofi grundar sig i respekten för jorden, att inte utarma eller förstöra de tillgångar som vi har. Istället för att producera det som är bäst betalt just för stunden så bygger vår växtodling och djurhållning på en mångårig planering. En strategi som vi tror är det bästa för djuren och jorden.

Våra djur betar markerna runt Rotängen och håller landskapet öppet. På vintern får de egenproducerat foder och går fritt på torr och varm halmströbädd.

Vår vision med Rotängen är att det ska vara trivsamt för djur och människor. Vi vill också att Ni skall känna er välkomna hit på besök. Varje år anordnar vi glöggmingel i ladugården, då bjuder vi på glögg, pepparkaka, kaffe och provsmakning på våra korvar. Välkomna till oss den andra advent!

DSC01389