Idag började det!

Förra veckan gissade jag och Thomas kalvningssäsongens startdatum. Jag trodde på den 15:e och Thomas på 24:e. (Om man räknar på det datum som vi släppte tjuren som betäckningsdatum så är ’bf’ 18 februari.) Eftersom Thomas har fått lunginflammation har jag gått i ladugården i helgen och sett att många av korna fyllt i mer och mer, så jag trodde nog att det kunde komma någon kalv en eller två dagar innan min första gissning och det har varit tre kor som jag tittat extra på vid varje ladugårdsrunda.

Men idag mitt på dagen så såg jag en ko stå och slicka i bädden samtidigt som hon hade ’blicken’, när jag gick runt och såg kossan bakifrån så var det tydligt vad som höll på att hända, årets första kalv! Jag gick in för att hämta Thomas och kameran, här skulke det tas både foto och film till alla sociala medier. Men när vi kom ut så var allt redan klart. Vi får filma födsel nästa gång istället.  Här är några bilder från när kalven var 30 minuter gammal och de har fått flytta in i en egen box.

image

image

Kon som kalvade var inte en av de tre som jag trodde skulle kalva först, och jag som var så säker på i vilken ordning de skulle komma…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *