Historisk helg

I lördags var vi på årsmöte med Östsvenska Lantmästarklubben och som traditionen bjuder så var det även en annan aktivitet utöver årsmöteshandlingarna. Den här gången var det ett föredrag av en flygfotograf. Han har ett jättearkiv med över fem miljoner flygfoton på svenska gårdar och villor som sträcker sig från femtiotalet fram tills idag! Rotängen fick vara exempelgård när vi gick ned i arkivet och där letade vi fram tre bilder på gården, den äldsta från 50-talet och den nyaste från mitten av 80-talet. Det har hänt en del på gården under årens lopp men visst kände vi igen Rotängen!

I vår extas glömde vi bort att ta bilder till bloggen på arkivet och de tre foton som vi hittade men ett av dem finns på deras hemsida.  De jobbar för fullt med att digitalisera hela arkivet och det kommer upp flera hundra nya varje dag! Det finns möjlighet för sidans besökare att kommentera och kartpositionera enskilda foton. Såklart har vi redan ”taggat” fotot på Rotängen med gårdsnamnet men fotografen berättade att några skriver långa berättelser om gårdarnas historia, något som släktforskare (och andra såklart) har stor glädje av.

image

Känner ni igen Rotängen? (Fotot är taget 1958)

 

image

 

Vi kan verkligen rekommendera den här hemsidan om ni har en stund över.

image

 

Jättelätt att kommentera och jättekul att läsa andras kommentarer!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *