Fjolårets…

…mest omskrivna kalvar här på bloggen, Dunderklumpen och Birgitta har det myspys i ströbädden.

image

De flesta korna har börjat fylla i sina juver och nu börjar vi gå extra rundor i ladugården. Det är inte riktigt dags än men man vet aldrig, förra året kom den första kalven när Thomas stod festklar och skulle åka till småland på bröllop och då räknade vi att det iallafall skulle dröja ytterligare en vecka innan första kalvningen.

image

Vi hade lite problem med struliga kalvningar ifjol så i år är vi lite extra spända och lite överbeskyddande. Nytt till den här säsongen är att vi kan sitta på loftet och se ut över korna, det kommer att bli jättebra att vi kan övervaka kalvningarna utan att störa alltför mycket om allt går bra. Till nästa år ska vi bygga en liten uppvärmd kur som vi kan sitta i men i år blir det snurrstol i kylan men det kommet att gå bra det med.

image

Vi får bära dit ett litet bord för nödproviant, som för oss främst är kaffe och choklad men det medta går ned, man får inte vara så knusslig. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *