Växtligheter

I fjol hade vi fyra olika grödor, vall, havre, raps och korn. I år har vi bara tre: vall, vårvete och klöver. Det är roligare att odla fler olika grödor men i år har vi valt att vara lite tråkiga och göra det enkelt. Nu hoppas vi att årsmånen passar för dessa tre!

Så här växer det just nu.

DSC02502Vallen har kommit väldigt fint, vi sådde in den i kornet förra året. Om man tittar noga så ser man spåren efter tröskan fortfarande. Det var lite blött i marken i höstas när vi tröskade så därför har gräset i hjulspåren haft det lite jobbigare att komma igång. Annars tycker vi att vallen växer fint, längst upp i bild är jorden väldigt sandig för att övergå i lera längre ner. Detta är en blandvall, det är alltså flera olika sorters gräs plus både vit- och rödklöver.

DSC02499Vårkornet kommer hyfsat. Inte så mycket ogräs. I fjol bröt vi den här långliggande vallen (vi plöjde ner gräset) och nu är det tänkt att vi ska tröska vetet till så fin kvalité att det går som kvarnvete (blir bröd). Men då gäller det att vädret är med oss!

DSC02497Rödklövern är insådd i havren i fjol, det är det som sticker upp här och var. Vi ska tröska klövern i höst och  fröna ska förhoppningsvis bli nytt utsäde.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *