Hoppas att alla har haft det bra sen sist!

Sen sist…

Vi har haft en trevlig påskhelg, med vackert väder och besök som själva stått för maten, kan det bli bättre? I ladugården har vi fått en ny kalv, det är den sista kalven i den här ”omgången”. Ytterligare tre kvigor gick med tjuren i somras men de är lite yngre och blev släppta till de andra korna lite senare och kommer tidigast att kalva i slutet av april. Nu är det 15 kalvar som skuttar omkring i ladugården. Häromdagen skuttade några utav dem runt på gårdsplanen till kornas förtret, vi hör omgående om det är något strul i ladugården, korna låter värre än flyglarmet! Men nu är rymningsvägen igenbommad så det blir förhoppningsvis inga fler utflykter förrän betessläppet. Vet ni vem som var ledde de andra kalvarna ut på dåligheter? Birgitta såklart, den spjuvern!

DSC02183Senaste tillskottet, en stor fin tjurkalv.

Påsken letade sig även in i ladugården då jag mötte den här lilla påskkärringen när jag kom ut till fåren! Naturligtvis fyllde jag påskägget med goda saker! De två små flickorna i bakgrunden är även de flasklamm, mamman fick tre men någon anledning hade hon tvättat och fixat med alla tre men sedan bestämt sig för att bara ta en. Trist, men så kan det vara ibland. Tur att det finns mjölkersättning!

DSC02177DSC02174DSC02172DSC02165DSC02178

Och vad har tuppen gjort under påskhelgen??

DSC02180    Vilat…

Birgitta och dunderklumpen mår bra! Birgitta är som sagt gangsterledaren här på gården 🙂DSC02182

 

DSC02181

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *